Снощи избухнаха сблъсъци в Брюксел между млади хора след призиви в социалните

...
Снощи избухнаха сблъсъци в Брюксел между млади хора след призиви в социалните
Коментари Харесай

Сблъсъци и в Брюксел след убийството на младеж от полицаи във Франция

Снощи избухнаха сблъсъци в Брюксел сред младежи след апели в социалните мрежи за протести в отговор на гибелта на 17-годишния Нахел във Франция, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Младежи от разнообразни общини се събраха и си играха на котка и мишка с полицията ", съобщи полицията на брюкселското предградие Иксел. Общо 63 души са били арестувани административно, от които 47 малолетни и 17 възрастни. Един малолетен също е бил задържан. Полицията съобщи, че е мъчно да се дефинира какъв брой души са взели присъединяване в демонстрацията.

Напрежението бе изключително нагнетено в региона на пл. " Ансан ", наоколо до гара Миди, където полицейското наличие б засилено. Имаше палежи, а полицията прекрати придвижването на рейсове и трамваи от съображения за сигурност. Днес ще стане ясно дали полицията ще предприеме по-нататъшни дейности. " Със сигурност сме нащрек във връзка с случая във Франция. Сега ще проучваме цялата информация и ще решим дали да разположим още патрули ", съобщи брюкселската полиция.

Безредиците продължиха както в Париж, по този начин и в няколко други френски градове, където нощес бяха задържани 667 души. Ожесточените митинги са в отговор на гибелта на 17-годишния юноша, който във вторник бе убит от служител на реда в предградие на Париж. Полицаят бе упрекнат в непредумишлено ликвидиране и арестуван под стража.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР